BioAndina
Bioandina je asortiman premium namirnica (hrane) i dodataka prehrane iznimne nutritivne kvalitete, uz zajamčeno kontrolirano podrijetlo. Naši proizvodi dolaze direktno iz Perua, a naša Maca s autohtonog područja Anda iz regije Junin gdje raste najkvalitetnija maca na svijetu.
BioAndina maca je prva i trenutno jedina želatinizirana maca na hrvatskom tržištu.
Nakon berbe i sušenja, korijen BioAndina mace se termički obrađuje pod uvjetima povišenog tlaka i temperature. Drugim riječima, maca se kuha, pri čemu škrob korijena mace dobiva želatiniziranu strukturu. Tako macu već stoljećima konzumira domicilno stanovništvo Anda – kuhanu, ne sirovu.
Želatinizacijom maca postaje znatno podnošljivija za probavu, mikrobiološki sigurna i zdravstveno ispravna, a najvažnije nutrijenti iz mace optimalno bioraspoloživi u organizmu. Želatinizacijom se dobiva koncentriranija maca, budući da je za 1kg želatinizirane mace potrebno čak 4kg sirove mace. To je razlog i razlike u cijeni u odnosu na sirovu (raw) macu.
BioAndina maca je autohtona peruanska maca (Lepidium peruvianum Chacon), a studijama je dokazano da na sastav korijena mace utječe nadmorska visina na kojoj ona raste. Naša maca raste na 3 950m nadmorske visine andskih visoravni Junin u Peruu.
BioAndina maca jedina je pakirana u praktične mono vrećice s dnevnom dozom mace, pogodne za instant upotrebu. Osim praktičnosti primjene i prikladnosti za korištenje u pokretu, ovakvim se pakiranjem maca bolje čuva jer ne dolazi u doticaj s vlagom te ne oksidira
Jedno pakiranje BioAndina mace je dostatno za mjesečnu upotrebu jer jedna kutija BioAndina mace sadrži 30 pojedinačnih pakiranja od 5g.
BioAndina jamči ekološki uzgoj mace pod stalnim nadzorom naših partnera i kontrolom vodeće njemačke certificirajuće kuće za ekološke proizvode CERES, pri čemu je prošla sva testiranja i kontrole.